2023-2024 KAYIT TAKVİMİ BİLGİLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ GİBİDİR.KAYIT YAPTIRMAK İSTEYEN TÜM VELİLERİMİZE DUYURULUR.

MEBRURE-İLHAN BAĞIŞGİL ANAOKULU

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇOCUK KAYIT TAKVİMİ

a- Aday Kayıt İçin Başvurular,

03 Temmuz - 31 Temmuz 2023

b- Kesin kayıtları yapılacak çocukların tespiti ve ilanı

01 Ağustos-  2023

c- Kesin Kayıtların Yapılması

01-12 Ağustos 2023

d-Boş Kalan Kontenjanlara Yedek Listeden Kesin Kayıtların Yapılması

15-19 Ağustos 2023

e-Uyum Eğitimi

f-2023-2024  Eğitim Öğretim Yılı 1.Eğitim Döneminin Başlaması

11 Eylül 2023

Kayıt İçin Aranan Şartlar

Okulumuza  ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri baz alınarak e-Okul Sistemi üzerinden yerleştirmesi yapılan çocuklar öncelikli olarak kayıt yapılır.

• Ayrıca 30 Eylül 2023 itibari ile   57-68 aylık çocuklar öncelikli olmak üzere 37-68 aylık çocukların kaydı yapılır.
  • Kayıt yapılacak çocukların tuvalet eğitimi almış olmaları (Tuvaletini ve temizliğini kendisi yapabilen) gerekmektedir. Tuvalet eğitimi olmayan çocukların kayıt işlemleri yapılmaz.

Aday Kayıt İçin İstenilen Belgeler;                             (Okuldan Verilecektir.)

(Kesin Kayıtta İstenen Belgelerin Aynısı)

Kesin Kayıt İçin İstenilen Belgelerimiz;

• Aday Kayıt Formu-Başvuru Formu (Okuldan Verilecek)

·         Acil Durumlarda Başvuru Formu, (Fotoğrafların mutlaka yapıştırılması-Anne-Baba-3.Şahıs)Okuldan Verilecek

·         5 Adet vesikalık fotoğraf, (Çocuğun 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafı olacaktır.)

·         5 yaş için Öğrenci Muayene/İzlem Bildirim formu(Aile Hekiminden Alınacak)

·          3-4 yaş için Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu(Aile Hekiminden Alınacak)

·         1 Adet Şeffaf Dosya

·         Okul Sözleşmesinin karşılıklı imzalanması,(2 Adet)

·         Güvenlik Giriş Kartı Formu, (eksiksiz doldurulması)Okuldan Verilecek

·          Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Kulüp Aday Kayıt (Formlar Okuldan Verilecek)

• Kulüp Başvuru Formu
  • Acil Durum Başvuru Formu
  • Çocuk Kulübü Sözleşme (2 Adet)
  • Etkinlik Saati Formu

MEBRURE İLHAN BAĞIŞGİL ANAOKULU

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

KAYIT BİLGİLERİ

Kayıt Yaşı          : 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için

2017 (Ekim-Kasım-Aralık Ayı) - 2018 Doğumlular, 2019 Doğumlular, 2020 Doğumlular (Ekim-Kasım-Aralık Ayı Hariç)

Kayıt Önceliği  : Sırası ile; 2017, 2018, 2019 ve 2020  Doğumlu  çocuklar önceliklidir.

Kontenjanların dolması durumunda küçük yaşların kesin kayıtlar yapılmamaktadır. Konu ile

ilgili aday kayıt yaptırılan veliler, aday kayıt takvimi sona erdikten sonra web sitemizden bilgilendirilecektir.

2022-2023 Eğitim  Öğretim Yılında okulumuzda kayıtlı bulunan öğrencilerimiz kayıt önceliklidir.

Kayıt Bölgesi    : Okulumuz, Yaşamkent Umutkent ve Kılıçarslan Mahallesinde ikamet eden

çocuklarımızın kaydını almaktadır. Kontenjanın dolmaması durumunda diğer bölgelerden de

öğrenci kaydı yapılacaktır.

Öğretim Şekli   : Okulumuzda sabah ve öğlen olmak üzere ikili öğretim uygulanmaktadır.

Ayrıca 7 şubemizde Çocuk Kulübü Çalışmaları yapılmaktadır. Kulüplü şubelerimizde öncelik 2017, 2018 ve 2019 doğumlu çocuklardır. Kulüp çalışmalarında sınıflar yaş gruplarına göre belirlenecektir. Kulüp kayıtları kontenjan dolduğu zaman sonlandırılmaktadır.

Kayıt Erteme: 2017 (Ekim-Kasım-Aralık) doğumlu çocuklar ile 2018 (Ocak-Şubat-Mart) doğumlu çocukların kayıt erteleme işlemleri, kayıtlarının düştüğü İlkokul Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Çocuğun kaydının ertelendiğini gösterir yazı okulumuza getirildiğinde kesin kayıt işlemleri yapılacaktır.